Taina i le lauga a Abe

O le sa avea muamua ma Palemia o Iapani Shinzo Abe ua faanatinati atu i le falemai ina ua pau i lalo ina ua uma ona fana i le taimi o se lauga i Nara, Iapani, I le aso 8 o Iulai, taimi i le lotoifale.Ua taofia e leoleo le ua molia.

O le Nikkei 225 index na vave ona pa'u ina ua uma le fana, ma lafoai ai le tele o tupe maua o le aso;O Nikkei futures na fa'amama foi tupe maua i Osaka;O le yen na faʻatau maualuga atu i le tala i se taimi pupuu.

Ua faalua ona avea Mr. Abe ma palemia, mai le 2006 i le 2007 ma mai le 2012 i le 2020. I le avea ai ma palemia sili ona umi ona auauna i Iapani ina ua mavae le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le savali faapolokiki sili ona mataʻina a Mr Abe o le faiga faavae “aū e tolu” na ia faalauiloa ina ua uma ona ia aveina. ofisa mo le taimi lona lua i le 2012. O le "aū muamua" o le quantitative easing e faʻafefe ai le faʻaitiitia o taimi umi;O le "lua lona lua" o se faiga faʻavae malosi ma faʻalauteleina tupe, faʻateleina tupe faʻaalu a le malo ma faʻateleina tupe faʻafaigaluega a le malo.O le "aū lona tolu" o le faʻaputuina o tupe faʻafaigaluega tumaoti e faʻatatau i le toe fuataʻiina.

Ae e leʻi galue lelei le Abenomics e pei ona faʻamoemoeina.Ua fa'aitiitia le fa'aletonu i Iapani i lalo o le QE ae, e pei o le Fed ma le Faletupe Tutotonu a Europa, ua le mafai e le boj ona lavea ma faatumauina lona 2 pasene o tau o le tau, ae o tului leaga ua afaina ai tupe mama a le faletupe.O le faʻateleina o tupe faʻaalu a le malo na faʻaosofia ai le tuputupu aʻe ma faʻaitiitia ai le leai o se galuega, ae na tuua ai foi Iapani ma le maualuga o aitalafu i le GDP i le lalolagi.

E ui i lea fa’alavelave, ae ua fa’ailoa mai e le Matagaluega o le Lotoifale ma Feso’ota’iga le le toe tolopoina pe toe fa’atulaga le palota a le maota maualuga ua fa’atulaga i le aso 10 Oketopa.

O maketi ma tagata Iapani atonu e leʻi faʻaalia le fiafia tele i le palota a le maota maualuga, ae o le osofaʻiga ia Abe e faʻatupu ai le le mautonu o le palota.Fai mai tagata popoto, o le faateia e mafai ona i ai se aafiaga i le numera mulimuli a le LDP a o lata mai le faiga palota, ma le faʻatupulaia o palota alofa o loʻo faʻamoemoeina.I se taimi umi, o le a iai se aafiaga loloto i le tauiviga i totonu o le LDP mo le pule.

O Iapani o se tasi o fana aupito maualalo i le lalolagi, ua atili ai ona faateia le fanaina o se faipule i le ao.

O Abe o le palemia sili ona umi i le talafaasolopito o Iapani, ma o lana "Abenomics" na toso ese Iapani mai le palapala o le tuputupu ae le lelei ma fiafia i le lauiloa tele i tagata Iapani.Toeitiiti atoa le lua tausaga talu ona faamavae mai le tofi palemia, ae tumau pea o ia o se tagata malosi ma malosi i faiga faaupufai a Iapani.E talitonu le to'atele o tagata matau e ono toe sailia e Abe se nofoaiga lona tolu pe a toe malosi lona soifua maloloina.Ae o le taimi nei, faatasi ai ma ni fana e lua, o lena taumatematega ua iʻu faʻafuaseʻi.

Fai mai le au suʻesuʻe e mafai ona faʻaosofia atili palota alofa mo le LDP i le taimi o loʻo faia ai le palota a le maota maualuga, ma o le a manaia le vaʻai pe faʻafefea ona faʻaleleia le malosi i totonu o le LDP ma pe o le a faʻamalosia atili le itu taumatau.


Taimi meli: Iul-13-2022