Ua autasi le US House of Representatives le fa'ata'ita'iga e soloia ai le tulaga o atunu'u tau atia'e o Saina

E ui ina tulaga lua Saina i le taimi nei i le lalolagi i le tulaga o le GDP, ae o loʻo i ai pea i le tulaga o se atunuʻu tau atiaʻe i luga o le tagata taʻitasi.Peita’i, e le’i leva ona tula’i Amerika e fa’apea, o Saina o se atunu’u atia’e, ma ua o’o fo’i i le fa’avaeina o se pili fa’apitoa mo lea fa’amoemoe.I ni nai aso talu ai, na pasia ai e le US House of Representatives le mea ua taʻua o le "China e le o se tulafono tau atiaʻe" ma le 415 palota e lagolagoina ma le 0 palota tetee, e manaʻomia ai le Failautusi o le Setete e aveese Saina mai lona tulaga "atunuu atiaʻe" i totonu. fa'alapotopotoga fa'ava-o-malo o lo'o auai ai le Iunaite Setete.


E tusa ai ma lipoti mai The Hill ma Fox News, o le tulafono taufaaofi na tuʻufaʻatasia e California Republican Rep. Young Kim ma Connecticut Democratic Rep. Gerry Connolly.Kim Young-ok o se Korea-Amerika ma o se tagata poto faapitoa i mataupu a Korea i Matu.Ua leva ona auai o ia i mataupu faapolokiki e faatatau i le Penisula o Korea, ae o loo i ai pea se uiga tetee ia Saina ma e masani ona saili masei i mataupu eseese e fesootai ma Saina.Ma fai mai Jin Yingyu i se lauga i le Maota o Sui i lena aso, “O le fua o le tamaoaiga o Saina e lona lua i le Iunaite Setete.Ma (o le Iunaite Setete) ua manatu o se atunuʻu atiaʻe, e tatau foi i Saina.I le taimi lava e tasi, na ia fai mai foi na faia e le Iunaite Setete lenei mea e taofia ai Saina mai le "faʻaleagaina o manaʻoga moni.atunuu e fesoasoani”.
E pei ona tatou iloa uma, o atunuʻu atinaʻe e mafai ona fiafia i ni togafitiga faʻapitoa:
1. Fa'aitiitiga ma tuusaunoaga: O le Faalapotopotoga o Fefa'ataua'iga a le Lalolagi (WTO) e fa'atagaina atunu'u tau atia'e e fa'aulufale mai oloa i se tau maualalo o lafoga po'o leai se tau e fa'alauiloa ai le atina'eina o a latou fefa'ataua'iga i fafo.
2. Faaunegatupe fesoasoani: Pe a tuuina atu e faalapotopotoga tau tupe faava o malo (e pei o le Faletupe o le Lalolagi) ni faaunegatupe i atunuu tau atia'e, e masani lava ona latou faaaogaina ni aiaiga e sili atu ona fetuutuunai, e pei o le maualalo o tului, taimi umi o faaunegatupe ma auala fetuutuunai e toe totogi ai.
3. Fa'atekonolosi fa'aliliuina: O nisi atunu'u atia'e ma fa'alapotopotoga fa'ava-o-malo o le a tu'uina atu fa'aliliuga fa'atekonolosi ma a'oa'oga i atunu'u tau atia'e e fesoasoani ia i latou e fa'aleleia le lelei o le gaosiga ma gafatia fa'afouina.
4. Togafitiga fa'apitoa: I nisi fa'alapotopotoga fa'ava-o-malo, o atunu'u tau atia'e e masani ona fiafia i togafitiga fa'apitoa, e pei o le fa'ailoa atili atu i fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo.
O le faʻamoemoe o nei togafitiga faʻapitoa o le faʻalauiloaina lea o le tamaoaiga ma agafesootai atinaʻe o atunuʻu tau atiaʻe, faʻaitiʻitia le va i le va o atunuʻu atiaʻe ma atunuʻu atinaʻe, ma faʻaleleia le paleni ma le faʻaauauina o le tamaoaiga o le lalolagi.


Taimi meli: Apr-19-2023