Fa'aputuina o koneteina gaogao i le uafu

I lalo o le fa'aitiitia o fefa'ataua'iga i fafo, o lo'o fa'aauau pea le tulaga o le fa'aputuina o container gaogao i uafu.

I le ogatotonu o Iulai, i luga o le uafu i Yangshan Port i Shanghai, o koneteina o lanu eseese na faaputu lelei i ni vaega se ono pe fitu, ma o pusa gaogao na faaputuputu i luga o laupepa na avea ma vaaiga i le ala.O se avetaavale loli o loʻo tipi fualaau faisua ma kuka i tua o se taavale toso avanoa, ma laina uumi o loli o loʻo faʻatali mo oloa i luma ma tua.A o agai i lalo mai le Donghai Bridge i le uafu, e tele atu loli gaogao "vaaia e mata le lava" nai lo loli e tumu i koneteina.

O Li Xingqian, Faatonu o le Matagaluega o Fefaatauaiga i Fafo a le Matagaluega o Pisinisi, na ia faamalamalama mai i se fonotaga a le au tusitala i le aso 19 o Iulai e faapea, o le paʻu talu ai nei i le faʻaulufale mai o Saina ma le faʻatau atu i fafo, o se ata tuusaʻo lea o le vaivai o le tamaoaiga o le lalolagi i le vaega o fefaʻatauaiga.Muamua, e mafua ona o le faʻaauau pea ona vaivai o le aofaʻi o manaʻoga mai fafo.O lo'o fa'atumauina pea e atunu'u tetele o lo'o fa'atumauina faiga fa'avae e fa'afetauia ai le maualuga o le tau o tupe, fa'atasi ai ma suiga tetele o fesuiaiga o tupe i nisi o maketi o lo'o tula'i mai ma le le lava o tupe fa'aagaaga mai fafo, lea na matua taofia ai le mana'oga mai fafo.Lona lua, o lo'o feagai fo'i le pisinisi fa'amatalaga fa'aeletoroni i se fa'aletonu fa'asolosolo.E le gata i lea, o le oloa mai fafo ma oloa auina atu i fafo na matua siitia i le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga na tea nei, ae na faaitiitia foi tau o oloa mai fafo ma oloa auina atu i fafo.

O le faʻagesegese o fefaʻatauaiga o se luʻitau masani o loʻo feagai ma tamaoaiga eseese, ma o faʻafitauli e sili atu le lalolagi.

O le mea moni, o le tulaga o le fa'aputuina o pusa gaogao e le gata ina tupu i luga o fa'ailoga Saina.

E tusa ai ma faʻamatalaga o container xChange, o le CAx (Container Availability Index) o 40 foot containers i Port of Shanghai na tumau pea ile 0.64 talu mai lenei tausaga, ma le CAx o Los Angeles, Singapore, Hamburg ma isi ports e 0.7 pe sili atu foi nai lo. 0.8.A sili atu le tau o le CAx nai lo le 0.5, o loʻo faʻaalia ai le sili atu o koneteina, ma le umi umi o le a mafua ai le faʻaputuina.

I le faaopoopo atu i le faaitiitia o manaoga maketi i le lalolagi atoa, o le siisii ​​i luga o pusa oloa o le mafuaaga autu lea o le faateleina o le tele o sapalai.Fai mai Drewry, o se kamupani faufautua o felauaiga, e silia ma le 7 miliona pusa na gaosia i le lalolagi atoa i le 2021, faatoluina maualuga nai lo tausaga masani.

I aso nei, o vaʻa pusa na tuʻuina atu ni oka i le taimi o faʻamaʻi o loʻo faʻaauau pea ona tafe atu i le maketi, ma faʻateleina ai lo latou gafatia.

E tusa ai ma le Alphaliner, o se kamupani faufautua o felauaiga Farani, o loʻo feagai le pisinisi vaʻaia o koneteina ma se galu o tiliva fou.Ia Iuni o lenei tausaga, o le gafatia o le koneteina o le lalolagi na tuʻuina atu e latalata ile 300000 TEUs (koneteina masani), faʻamauina se faʻamaumauga mo le masina e tasi, faʻatasi ai ma le aofaʻi o vaʻa 29 na tuʻuina atu, toetoe lava o le averesi tasi i le aso.Talu mai Mati o le tausaga nei, o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le gafatia ma le mamafa o vaʻa fou.E talitonu le au su'esu'e Alphaliner o le a tumau pea le maualuga o le tu'uina atu o va'a pusa i lenei tausaga ma le tausaga a sau.

E tusa ai ma faʻamatalaga a Clarkson, o se tagata suʻesuʻe faufale a Peretania ma faʻatau oloa, 147 975000 TEUs o vaʻa pusa o le a tuʻuina atu i le afa muamua o le 2023, i luga 129% tausaga i lea tausaga.Talu mai le amataga o lenei tausaga, o loʻo i ai se saoasaoa tele i le tuʻuina atu o vaʻa fou, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le 69% i lea tausaga ma lea tausaga i le kuata lona lua, ma faʻamauina ai se faʻamaumauga fou, e sili atu nai lo le faʻamaumauga muamua na tuʻuina i le lona lua. kuata o le 2011. Na valoia e Clarkson o le a o'o atu i le 2 miliona TEU le aofa'i o va'a i le lalolagi atoa i lenei tausaga, ma o le a fa'amauina ai fo'i fa'amaumauga fa'aletausaga.

Na taʻua e le faatonu sili o le faʻasalalauga faʻamatalaga faʻapolofesa o Xinde Maritime Network, o le taimi maualuga o le tuʻuina atu o vaʻa fou faatoa amata ma e mafai ona faʻaauau seia oʻo i le 2025.

I le pito i luga o le maketi o le 2021 ma le 2022, na maua ai se "taimi susulu" lea na oʻo uma ai tau o uta ma tupe maua i tulaga maualuga.Ina ua uma le valea, ua toe foi mea uma i le mafaufau.E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻufaʻatasia e le Container xChange, o le averesi o le tau o container ua pa'ū i lona tulaga maualalo i le tolu tausaga talu ai, ma e oʻo mai ia Iuni o le tausaga nei, o loʻo tumau pea le faʻaletonu o manaʻoga o container.


Taimi meli: Iul-25-2023