I le taimi nei lava!O le fesuiaiga o le RMB e siitia i luga aʻe o le "7″

I le aso 5 o Tesema, ina ua maeʻa le tatalaina o le 9:30, o le fesuiaiga o le RMB i luga o le matafaga e faasaga i le tala Amerika saʻo i luga, na siitia foi i luga o le "7″ yuan mark.O le yuan i luga o le atunuʻu na fefaʻatauaʻi i le 6.9902 e faasaga i le US dollar e oʻo i le 9:33 i le taeao, i luga 478 faavae faʻavae mai le latalata muamua i le maualuga o le 6.9816.

I le aso 15 ma le 16 o Setema i le tausaga nei, o le fesuiaiga o le RMB i fafo ma le RMB i luga o le matafaga e faasaga i le tala Amerika na pa'ū i lalo o le "7" yuan faailoga sosoo, ona alu ifo ai lea i lalo i le 7.3748 yuan ma le 7.3280 yuan.

Ina ua maeʻa le faʻaitiitia vave o le tau o le fesuiaiga o tupe, o le tau o le fesuiaiga o le RMB talu ai nei na faʻalauiloa ai se toe faʻaleleia.

Mai le maualuga ma le maualalo, o le fesuiaiga o le RMB / US tala i fafo i le 5th aso o le 6.9813 yuan tau faʻatusatusa i le maualalo muamua o le 7.3748 yuan toe faʻaleleia e sili atu i le 5%;Ole yuan i luga ole laiga, ile 7.01 ile tala, ua toe faʻaleleia atili nai lo le 4% mai lona maualalo muamua.

E tusa ai ma faʻamaumauga o Novema, i le maeʻa ai o masina sosoo o le faʻaititia, o le RMB fesuiaiga o tupe na toe faʻaleleia malosi ia Novema, faʻatasi ai ma le RMB i luga o le atunuʻu ma fafo o loʻo siʻitia i luga ole 2,15% ma le 3,96% faʻasaga i le US dollar, o le siʻitia sili lea o masina i le muamua. 11 masina o lenei tausaga.

I le taimi nei, o faʻamaumauga na faʻaalia ai o le taeao 5, o le faʻasologa o tala o loʻo faʻaauau pea ona paʻu.O le fa'asologa o tala na fa'atau i le 104.06 i le 9:13.O le tala fa'asinomaga ua leiloa le 5.03 pasene o lona tau ia Novema.

Na faailoa mai e se ofisa o le Faletupe o Saina i se tasi taimi, pe a malepe le RMB fesuiaiga o tupe "7", e le o se tausaga, ma e le mafai ona toe faafoi atu le taimi ua tuanai, e le o se dyke.O le taimi lava e solia ai le fesuiaiga o le RMB, o le a tafe le lolo mo le faitau afe o maila.E pei o le maualuga o le vai o se faatanoa.E maualuga i le tau timuga ae maualalo i le vaitau mugala.E iai luga ma lalo, e masani lava.

E tusa ai ma lenei taamilosaga o le vave talisapaia o le RMB fesuiaiga o tupe, CICC lipoti suʻesuʻega na faailoa mai e faapea ina ua mavae Novema 10, aafia i le maualalo nai lo le faamoemoe US CPI faamatalaga, liliu le Federal Reserve i le faamoemoe faamalosia, ma le RMB fesuiaiga o tupe toe malosi malosi faasaga i tua. o le fa'aletonu tele o le tala Amerika.E le gata i lea, o le mafuaʻaga autu mo le malosi o le RMB fesuiaiga o le aʻafiaga o faʻamoemoega tau tamaoaiga e mafua mai i le fetuunaiga o faiga faʻavae mo le puipuia o faʻamaʻi, faiga faʻavae fanua ma faiga faʻavae tupe ia Novema.

"O le faʻamoemoeina o le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi o le a aumaia ai le lagolago tele i le toe faʻaleleia o taumafa i le tausaga a sau, ma o aʻafiaga lelei talafeagai o le a sili atu ona manino aʻo faʻasolosolo taimi."Lipoti su'esu'ega a le Cicc.

E tusa ai ma le tulaga lata mai o le fesuiaiga o tupe RMB, na fai mai le pule sili o le tamaoaiga o le Citic Securities i le taimi nei, atonu ua pasi le maualuga o le faʻasologa o le US dollar index, ma o lona faʻaitiitia o le faʻaititia o le tau i luga o le RMB ua faʻaitiitia.E tusa lava pe toe faʻaleleia le faʻamaumauga a le US tala i tua atu o faʻamoemoega, o le fesuiaiga o tupe o le RMB i le tala Amerika atonu e le toe motusia le maualalo talu ai ona o le faʻaleleia o faʻamoemoega o le tamaoaiga i totonu o le atunuʻu, o le faʻagesegese o le faʻauluina o tupe faavae i totonu o maketi faʻatau, o'o atu le mana'oga mo le fa'amalieina o tupe mai fafo po'o le fa'ai'uga o le tausaga ma isi mea.

O lipoti o suʻesuʻega faʻapisinisi na faʻaalia ai o tupe e toe foʻi i le maketi o oloa, Tesema Yuan e faʻamoemoe e faʻaauau pea le faʻafetai talu mai Novema.O le faʻatauga o fefaʻatauaiga ia Oketopa na sili atu i le tau o fefaʻatauaiga, ae faʻatasi ai ma le manaʻoga mo le faʻamautuina o fefaʻatauaʻiga aʻo leʻi oʻo i le Spring Festival, o le a toe foʻi le RMB i le malosi i le amataga o le tausaga.

Cicc suʻesuʻega lipoti fai mai o isi faiga lagolago tau tamaoaiga e mafai ona faasolosolo malie atu i le maea ai o le fonotaga taua, uunaia e le faaleleia faifai malie o faamoemoega tau tamaoaiga, faatasi ai ma tulaga tau faafesuiaiga tau i fafo, o le tulaga tau fesuiaiga o le RMB atonu e amata ona sili atu i se ato o tupe.

 


Taimi meli: Tes-05-2022