O le RMB na faʻaauau pea le maualuga, ma le USD / RMB na paʻu i lalo ole 6.330

Talu mai le afa lona lua o le tausaga talu ai, o le maketi o fefaʻatauaʻiga i fafo ua alu ese mai se galu o le DOLLAR malosi ma le malosi RMB maketi tutoatasi i lalo o le aʻafiaga o faʻamoemoega o le tului a le Fed.

E oo lava i le tulaga o le tele o le RRR ma le tului o le tipi i Saina ma le faʻaauauina o le faʻaititia o tului eseesega i le va o Saina ma le US, o le RMB totonugalemu parity fua faatatau ma tau fefaʻatauaʻiga i totonu ma fafo na sili ona maualuga talu mai Aperila 2018.

Sa faaauau pea ona siitia le yuan

E tusa ai ma le Sina Financial Data, o le fesuiaiga o le CNH / USD na tapunia i le 6.3550 i le Aso Gafua, 6.3346 i le Aso Lua ma le 6.3312 i le Aso Lulu.E pei o le taimi faʻasalalau, o le CNH / USD fesuiaiga o tau na taʻua i le 6.3278 i le Aso Tofi, malepe 6.3300.O le fesuiaiga o le CNH/USD sa faaauau pea ona siitia.

E tele mafuaʻaga mo le siʻitia o le fesuiaiga o le RMB.

Muamua, e tele ta'amilosaga o si'itaga o tului a le Federal Reserve i le 2022, fa'atasi ai ma fa'amoemoega maketi o le 50 fa'avae si'itia fua faatatau ia Mati o lo'o fa'aauau pea ona si'itia.

A'o lalata mai le si'itia o fua faatatau a le Feterale Reserve, e le gata ina "taia" maketi tetele a Amerika, ae na mafua ai foi ona tafe mai nisi o maketi o loʻo tulaʻi mai.

O faletupe tutotonu i le lalolagi atoa ua toe siitia tului, puipuia a latou tupe ma tupe faavae mai fafo.Ma talu ai o loʻo tumau pea le malosi o le tamaoaiga o Saina ma le gaosiga, e leʻi tafe mai tupe mai fafo i se numera tele.

E le gata i lea, o faʻamatalaga o le tamaoaiga "vaivai" mai le eurozone i aso talu ai nei o loʻo faʻaauau pea ona faʻavaivaia le euro e faasaga i le renminbi, ma faʻamalosia ai le fesuiaiga o le renminbi i fafo.

O le EURO zone's ZEW economic sentimen index mo Fepuari, mo se faʻataʻitaʻiga, na oʻo mai i le 48.6, maualalo ifo nai lo le mea na faʻamoemoeina.O lona fa-kuata fetuutuunai fua o galuega sa "leaga", pa'ū 0.4 pasene mai le kuata muamua.

 

Malosi le fesuiaiga o Yuan

O le faʻasili o fefaʻatauaʻiga a Saina i oloa i le 2021 o le US $ 554.5 piliona, i luga 8% mai le 2020, e tusa ai ma faʻamatalaga muamua i luga o le paleni o tupe totogi na tuʻuina atu e le State Administration of Foreign Exchange (SAFE).O tupe fa'afaigaluega sa'o a Saina na o'o atu ia i matou i le $332.3 piliona, i luga 56%.

Mai Ianuari ia Tesema 2021, o le faʻaputuina o tupe faʻasili o fefaʻatauaiga mai fafo ma le faʻatau atu o faletupe na oʻo atu ia matou $ 267.6 piliona, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga e toetoe lava 69%.

Ae ui i lea, e tusa lava pe o le fefaʻatauaʻiga i oloa ma tupe faʻaalu tuusaʻo ua faʻatupulaia tele, e le masani ai le renminbi e faʻafetaia le tala i le feagai ai ma le malosi o faʻamoemoega o le siʻitia o tului ma le faʻaitiitia o tului a Saina.

O mafua'aga nei: muamua, o le fa'ateleina o tupe fa'afaigaluega i fafo a Saina ua taofia ai le vave fa'atupula'ia o tupe fa'aagaaga mai fafo, lea e ono fa'aitiitia ai le ma'ale'ale o le RMB/US dollar exchange rate i le Sino-US interest rate differential.Lona lua, o le faʻavaveina o le faʻaaogaina o le RMB i fefaʻatauaʻiga faʻavaomalo e mafai foi ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le RMB / USD fesuiaiga o tupe i le sino-US tului eseesega.

O le vaega o le yuan o tupe totogi faava o malo na siitia i le maualuga o le 3.20% ia Ianuari mai le 2.70% ia Tesema, pe a faatusatusa i le 2.79% ia Aokuso 2015, e tusa ai ma le lipoti lata mai a le SWIFT.O le fa'avasegaga fa'alelalolagi o totogi fa'avaomalo a le RMB o lo'o tumau pea lona fa i le lalolagi.


Taimi meli: Feb-18-2022