O le tulaga i Shanghai e leaga, ma o le siiina o le loka e le o iloa

O a uiga o le faʻamaʻi i Shanghai ma faigata i le puipuia o faʻamaʻi?
Tagata popoto: O uiga o le faʻamaʻi i Shanghai e faʻapea:
Muamua, o le faʻalavelave autu o le faʻamaʻi o loʻo iai nei, Omicron BA.2, o loʻo salalau vave, vave atu nai lo Delta ma suiga ua mavae.E le gata i lea, o lenei faʻalavelave e sili ona leaga, ma o le aofaʻi o tagata mamaʻi asymptomatic ma tagata mamaʻi e maualuga tele, o lea e faigata ai ona pulea.
Lona lua, o le faasologa o faʻasalalauga sa matua manino lava ina ua faʻalauiloa vave, ae o nisi faʻasalalauga faʻalapotopotoga na faasolosolo malie ona aliaʻe.E oʻo mai i aso nei, o le tele o nuʻu i Shanghai na i ai mataupu, ma ua salalau lautele faʻasalalauga.O lona uiga o le a matua faigata lava le osofaʻia o le Omicron strain i le auala lava e tasi e pei o le Delta strain na o ia, aua e matua salalau atu ma e tatau ona faia ni fuafuaga sili atu ma le mautinoa.
Lona tolu, i le puipuiga ma le pulea o faiga, e pei o le suʻega o le nucleic acid, o Shanghai e maualuga manaʻoga i luga o ana faʻalapotopotoga ma pulega faʻapitoa, faʻapea foʻi ma lona puipuia ma le puleaina o gafatia.I totonu o se aai e 25 miliona tagata, o se luʻitau tele mo vaega uma e faʻataunuʻuina se gaioiga patino i se vaitaimi patino.
Lona fa, feoaiga i Shanghai.E le gata i fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo, e tele fo'i fefa'ataua'iga a Shanghai ma isi vaega o Saina.I le faaopoopo atu i le puipuia o le salalau atu o le faamai i Shanghai, e tatau foi ona taofia le sasaa ma faaulufale mai fafo, o lea o le mamafa o laina e tolu o le puipuiga.
Aisea ua tele ai a'afiaga asymptomatic i Shanghai?
Tagata tomai faapitoa: O le omicron variant e iai se uiga taua tele e fesoʻotaʻi: o le aofaʻi o tagata faʻamaʻi asymptomatic e maualuga tele, lea o loʻo faʻaalia atoatoa i le faʻamaʻi o loʻo i ai nei i Shanghai.E iai le tele o mafua'aga mo le maualuga o le fua, e pei o le fa'asalalauina o tui, lea e atia'e ai le tete'e lelei e tusa lava pe uma fa'ama'i.A maeʻa faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻaitiitia le maʻi, poʻo le asymptomatic, o se taunuuga o le puipuia o faʻamaʻi.
Ua leva ona matou tauivi ma le suiga o le Omicron, ma ua vave tele.E i ai so'u lagona loloto e le mafai ona tatou faatoilaloina i le auala sa tatou tau ai ma Delta, Alpha ma Beta.E tatau ona fa'aoga vave le saoasaoa e tamo'e ai, o lenei saosaoa o le fa'atinoina lea o faiga e amata vave ai, fa'anatinati le faiga.
Lona lua, o le Omicron variant e sili ona faʻasalalau.O le taimi lava e i ai, afai e leai se faʻalavelave, e manaʻomia le 9.5 tagata i le tagata faʻamaʻi, o se fuainumera e talia faavaomalo.Afai e le faia ma le mausali ma maeʻaeʻa faiga, e le mafai ona itiiti ifo i le 1.
O fua la o loʻo matou faia, pe faʻataʻitaʻiina o le nucleic acid poʻo le pulega faʻapitoa i le itulagi, e tatau ona faia mea uma e mafai ai e faʻaititia ai le tau o le felauaiga i lalo ole 1. A oʻo loa i lalo ole 1, o lona uiga e le mafai e le tagata e toʻatasi ona tuʻuina atu i le tagata e toʻatasi, ona i ai lea o se mea e suia ai, ma e le o sosolo pea.
E le gata i lea, e salalau i totonu o se vaitaimi puupuu o augatupulaga.Afai e umi le va o augatupulaga, o loʻo i ai pea le taimi e pulea ma pulea ai le mauaina;O le taimi lava e fai si fa'agesegese, masalo e le o se fa'afitauli fa'atuputupulaga, o le mea lea e sili ona faigata ona tatou pulea.
O le faia pea lava pea o le nucleic acids, ma le faia o antigens i le taimi lava e tasi, o loʻo taumafai e faʻamama, taumafai e faʻalautele le lautele, suʻesuʻe uma mafuaʻaga o faʻamaʻi, ona pulea lea, ina ia mafai ona tatou tipi ese. .Afai e te misia sina mea itiiti, o le a vave ona toe tupu faʻateleina.O le mea lea, o le faigata sili lea ona taua mo le puipuia ma le pulea i le taimi nei.O Shanghai o se megalopolis ma le toʻatele o tagata.O le a toe oso i luga i se taimi pe a e le ano i ai.
I le avea ai ma taulaga pito sili ona tele i Saina, o le a le faigata o Shanghai e faʻataunuʻuina le "malosi zero-out" o le faʻamaʻi?
Tagata tomai faapitoa: "Dynamic zero" o le tulafono lautele a le atunuu e tau ai le COVID-19.Ole tali faifaipea ole COVID-19 ua faʻamaonia ai o le "faʻamalo malosi" o loʻo ogatusa ma le mea moni a Saina ma o le filifiliga sili lea mo le tali atu a Saina ile COVID-19.
O le uiga autu o le "dynamic zero clearance" o le: pe a tupu se mataupu poʻo se faʻamaʻi, e mafai ona vave iloa, vave ona taofiofia, tipi le faʻagasologa o fesoʻotaʻiga, ma iu ai ina iloa ma tape, ina ia le mafua ai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi pipisi i nuu.
Ae ui i lea, o le "malosi leai se kilia" e le o le tuliloaina o le "zero infection" atoatoa.Talu ai ona o le Novel Coronavirus e iai lona tulaga ese ma malosi natia, atonu e leai se auala e puipuia ai le mauaina o mataupu i le taimi nei, ae o le vave iloa, vave togafitiga, suʻesuʻeina ma togafitiga e tatau ona faia.O lea e le o se fa'ama'i pipisi, leai se fa'apalepale.O le aano o le "dynamic zero clearance" e vave ma saʻo.O le 'autu o le anapogi o le tamo'e vave atu nai lo le fa'avasegaga eseese.
O le tulaga foi lea i Shanghai.Ua tatou i ai i se tuuga faasaga i le Omicron BA.2 mutant e pulea i se saoasaoa vave.E matua vave lava, o le sailia vave, vave lafoai.


Taimi meli: Apr-18-2022