O le fesuiaiga o le yuan i le tala na siitia i luga ole 7

O le vaiaso talu ai, na taumatemate ai le maketi o le yuan ua latalata i le 7 yuan i le tala ina ua maeʻa le paʻu lona lua o le tausaga na amata ia Aokuso 15.

I le aso 15 o Setema, na pa'ū ifo ai le yuan i fafo i lalo ifo o le 7 yuan i le tala Amerika, ma faʻaosofia ai le felafolafoaiga o fefaʻatauaʻiga maketi.E oʻo mai i le 10 i le taeao o Setema 16, o le yuan i fafo na faʻatau atu i le 7.0327 i le tala.Aisea na toe malepe ai le 7?Muamua, o le tala o le tala na oso i se maualuga fou.I le aso 5 o Setema, na toe sopoia ai e le fa'ailoga tala le tulaga 110, na o'o ai i le maualuga o le 20-tausaga.O lenei mea e mafua ona o ni mea se lua: o le ogaoga o le tau talu ai nei i Europa, o le malosi o le malosi e mafua mai i feeseeseaiga geopolitical, ma faʻamoemoega o le tau o loʻo faʻateleina e ala i le toe faʻaleleia o tau o le malosi, o ia mea uma ua toe faʻafouina ai le lamatiaga o le paʻu o le lalolagi;Lona lua, o le saunoaga a le Taitaifono Fed Powell "aeto" i le fonotaga faaletausaga a le faletupe tutotonu i Jackson Hole ia Aukuso na toe siitia ai le faamoemoe o le tului.

Lona lua, ua fa'atupula'ia tulaga lamatia tau tamaoaiga o Saina.I masina talu ai nei, e tele mea e aʻafia ai le atinaʻeina o le tamaoaiga: o le toe faʻaleleia o le faʻamaʻi i le tele o nofoaga na aʻafia ai le tamaoaiga;O le va i le va o le sapalai ma le manaʻoga o le eletise i nisi o eria ua faʻamalosia e tape le eletise, lea e aʻafia ai le gaioiga masani o le tamaoaiga;Ua afaina le maketi o fanua i le "galu o le motusia o le sapalai", ma le tele o pisinisi e fesootai i ai ua afaina foi.O le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o loʻo feagai ma se paʻu i lenei tausaga.

Mulimuli ane, ua faalolotoina le eseesega o faiga faavae tau tupe i le va o Saina ma Amerika, o le tului umi o lo o salalau i le va o Saina ma Amerika ua vave ona faalauteleina, ma ua atili ai foi le loloto o le fesuiaiga o tupe maua.O le vave pa'u o le salalau i le va o Amerika ma Saina 10-tausaga Treasury pone mai le 113 BP i le amataga o le tausaga i le -65 BP i le aso 1 o Setema ua mafua ai le faʻaitiitia o le faʻatumauina o noataga i totonu o le atunuʻu e faʻalapotopotoga mai fafo.O le mea moni, a'o fa'atupula'ia e le US lana faiga fa'avae tau tupe ma si'itia le tala, o isi tupe fa'aagaaga i totonu o le ato SDR(Special Drawing Rights) na pa'ū i le tala., o le yuan i luga o le atunuʻu na faʻatau atu i le 7.0163 i le tala.

O le a le aafiaga o le RMB "solia 7" i pisinisi i fafo?

Atina'e fa'aulufale mai: O le a si'itia le tau?

O mafuaʻaga taua mo lenei taamilosaga o le faʻaititia o le RMB e faʻatatau i le tala o loʻo i ai pea: o le faʻalauteleina vave o le eseesega o tului umi i le va o Saina ma le Iunaite Setete, ma le fetuunaiga o faiga faʻavae tupe i le Iunaite Setete.

E tusa ai ma le talaaga o le faʻaititia o le tala Amerika, o isi tupe faʻaagaaga i totonu o le ato SDR(Special Drawing Rights) na matua faʻaititia uma i le tala Amerika.Mai ia Ianuari ia Aukuso, o le Euro na paʻu i le 12%, o le pauna a Peretania na paʻu i le 14%, o le Yen Iapani na faʻaititia e le 17%, ma le RMB faʻaititia e 8%.

Pe a faatusatusa i isi tupe e le o ni tala, o le faaitiitia o le yuan ua fai si laʻititi.I totonu o le ato a le SDR, e faaopoopo atu i le faaitiitia o le tala Amerika, o le RMB e talisapaia tupe e le o ni tala Amerika, ma e leai se aofaiga atoa o le faaitiitia o le RMB.

Afai e fa'aogaina e pisinisi fa'aulufale mai le tala, e fa'atupula'ia lona tau;Ae o le tau o le faʻaaogaina o euros, sterling ma yen e faʻaititia moni lava.

E oʻo mai i le 10 i le taeao o Setema 16, o le euro na faʻatau i le 7.0161 yuan;O le pauna na faʻatau i le 8.0244;O le yuan na faʻatau i le 20.4099 yen.

Atina'e e auina atu i fafo: O le a'afiaga lelei o le fesuiaiga o tupe e fa'atapula'aina

Mo pisinisi auina atu i fafo e masani lava ona faʻaaogaina le US dollar settlement, e leai se masalosalo o le faʻaititia o le renminbi e aumaia ai tala lelei, avanoa tau pisinisi e mafai ona faʻaleleia atili.

Ae o kamupani o loʻo faʻamautu i isi tupe faʻapitoa e manaʻomia pea ona vaʻavaʻai totoʻa i tau fesuiaiga.

Mo pisinisi laiti ma feololo, e tatau ona tatou gauai atu pe o le taimi o le faʻaogaina o tupe faʻaalu e fetaui ma le vaitaimi o faʻamatalaga.Afai e i ai se faʻalavelave, o le aʻafiaga lelei o le fesuiaiga o tupe o le a faʻatauvaʻa.

Ole fesuiaiga ole fua faatatau e mafai foi ona mafua ai ona faʻamoemoe tagata faʻatau le faʻatatauina o le tala, e mafua ai le mamafa o tau, tuai o totogi ma isi tulaga.

E manaʻomia e pisinisi ona faia se galuega lelei i le puleaina ma le puleaina o lamatiaga.E le gata e tatau ona latou suʻesuʻeina le talaaga o tagata faʻatau i auiliiliga, ae faʻapea foʻi, pe a manaʻomia, faʻaaoga faiga e pei o le faʻateleina o le aofaʻi o tupe teu, faʻatau inisiua aitalafu aitalafu, faʻaogaina le RMB settlement i le mamao e mafai ai, lokaina le fesuiaiga o tupe e ala i le "hedging" ma fa'apu'upu'u le taimi fa'agata tau e pulea ai le a'afiaga leaga o fesuiaiga o fesuiaiga o tupe.

03 Fautuaga mo fefa'ataua'iga i fafo

Fesuiaiga fesuiaiga o fua o se pelu mata-lua, o nisi o pisinisi mai fafo ua amata ona fetuutuunai malosi le "loka felauaiga" ma tau e faaleleia atili ai lo latou faatauva.

IPayLinks fautuaga: O le autu o le puleaina o tulaga lamatia o fesuiaiga o tupe o loʻo taoto i le "faasaoina" nai lo le "faʻafetai", ma le "loka fefaʻatauaʻiga" (hedging) o le mea lea e masani ona faʻaogaina ai le faʻaogaina o tupe faʻaalu i le taimi nei.

E tusa ai ma le fesuiaiga o fesuiaiga o le RMB e faasaga i le tala Amerika, e mafai e pisinisi tau fefaʻatauaʻiga mai fafo ona taulaʻi atu i lipoti talafeagai a le Federal Reserve FOMC tului faʻatulagaina fonotaga i Setema 22, taimi Beijing.

E tusa ai ma le CME's Fed Watch, o le avanoa o le Fed e siitia tului i le 75 faavae ia Setema o le 80%, ma le avanoa e siitia ai tului i le 100 faavae o le 20%.E i ai le 36% avanoa o le fa'aputuina o le 125 fa'avae si'itia ia Novema, o le 53% le avanoa o le 150 fa'avae si'itaga ma le 11% avanoa o le 175 fa'avae fa'aopoopo.

Afai e faʻaauau pea ona faʻateleina le tului a le Fed, o le US dollar index o le a toe tulaʻi malosi ma o le US dollar o le a faʻamalosia, lea o le a faʻateleina ai le faʻaititia o le tau o le RMB ma isi tupe e le o Amerika.

 


Taimi meli: Sep-20-2022